Santuari de la Mare de Déu de Meritxell

Bisbat d'Urgell

Meritxell

AD100 Canillo

Andorra

(376)8511253

mossenramon@gmail.com

www.esglesiacatolica.ad

Durada recomanada de la visita:45 min

Nivell de protecció patrimonial: Patrimoni Nacional del govern andorrà

Nou Santuari reconstruït per Ricard Bofill, amb propòsits de fe, identitat i cultura. Els arcs i les torres simulen l'antic santuari romànic (s.XII). El paisatge queda integrat en l'edifici, per l'ús del vidre i els miralls.

L’antic Santuari de Meritxell és una mostra del període romànic.  Avui és utilitzat com a museu del Santuari de Meritxell . El Nou Santuari és un edifici avantguardista on es recrea el romànic original del Santuari. L’edifici dóna molta importància a la lluminositat i integra el paisatge amb l’arquitectura mitjançant grans finestrals i un joc de miralls que reflecteixen el paisatge exterior. L’arquitectura de l’edifici remarca la relació entre l’espai exterior i l’interior. Les dues naus simbolitzen i uneixen els dos camins més antics d’Andorra. Conté una rèplica de la Mare de Déu original, encara molt venerada.

Elements a destacar

Arquitectura i seu simbolisme: uneix els dos camins més antics d'Andorra. Camí ral i Camí Ordino
Imatge de Meritxell s.XII, l'original desapareguda al 1972, al Santuari hi trobem una còpia fidel de l'original. Trets característics: mà, ulls, calçat.

horaris

De dimecres a dilluns: 9 a 13 i 15 a 18h / Dimarts tancat / Altres horaris consultar Rector de Canillo (Mn. Ramon Rosell)

Bibliografia

    Andorra Romànica Andorra Vascònica , Abadia de Montserrat

    Història de Meritxell, Josep Até (jesuita) 1873

    Les talles Romàniques del Sant Crist Catalunya , Rafael Bastardes

    Nostra Sra Meritxell, Cebrià Baraut