Museu d'Art de Girona

Bisbat de Girona

Pujada de la Catedral, 12

17004 Girona

Gironès

972 203 834

recepcio.mag@gencat.cat

www.museuart.com

Situat a l’antic Palau Episcopal de la ciutat, el Museu d’Art de Girona mostra l’art gironí des del preromànic fins al segle XX.

El Museu d’Art de Girona va ser fundat l’any 1976 i instal·lat a l’antic edifici de l’emblemàtic Palau Episcopal, situat al costat de la Catedral, convertint-se en la seu dels fons de l’antic Museu Provincial d’Antiguitats i Belles Arts i dels del Museu Diocesà. La seva col·lecció aplega valuoses manifestacions artístiques que mostren l’art de la diòcesi i demarcació de Girona des del preromànic fins al segle XX, constituint la tercera col·lecció d’art romànic i gòtic més important de Catalunya. Entre les obres d’art més notables hi ha l’ara portàtil de Sant Pere de Rodes (s. X-XI), les majestats de Cruïlles i de Sant Joan les Fonts (s. XII), la biga de Cruïlles (s. XIII), la nodrida col·lecció de retaules gòtics (s. XV), amb obres cabdals de Lluís Borrassà i Bernat Martorell, o la sala de pintura del segle XX, amb obres de Joaquim Vayreda i Santiago Russiñol.

horaris

Feiners

De 10.00 a 19.00 h (maig - setembre)

De 10.00 a 18.00 h (octubre – abril)

Diumenges i festius

De 10.00 a 14.00 h.

Tancat

Dilluns (excepte festius), els dies 1 i 6 de gener, el 25 i 26 de desembre

24 de desembre, 31 de desembre i 5 de gener: De 10h a 14h

Portes obertes

Últim dimarts de mes (d’octubre a juny), 18 de Maig  (Dia Internacional dels Museus), Dia del Visitant, 25 de juliol (Sant Jaume), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), 29 d’octubre (Fires de Sant Narcís)

Tarifes

Entrada general

4,50 €

Entrada reduïda (Persones de 65 anys o més, persones de 4 a 24 anys, pensionistes, persona amb diversitat funcional i acompanyant de persona amb diversitat funcional)

3,50 €

Entrada reduïda especial (Persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental)

2,00 €

Entrada gratuïta (menors de 8 anys, aturats, membre de l'ICOM/ICOMOS, membres de l'Associació de Museòlegs de Catalunya)

Combinacions especials (consultar al web especificacions)

Gironamuseus

Girona episcopal

Museu d'Art + Santa Caterina

Grups

+14 persones 4,00 €

Grups turístics 25%

Escola amb reserva i guia propi 0,00 €