Museu d'Art de Girona

Bisbat de Girona

Pujada de la Catedral, 12

17004 Girona

Gironès

972203834

museuart_girona.cultura@gencat.cat

www.museuart.com

Durada recomanada de la visita:2 hs

Situat a l’antic Palau Episcopal de la ciutat, el Museu d’Art de Girona mostra l’art gironí des del preromànic fins al segle XX.

El Museu d’Art de Girona va ser fundat l’any 1976 i instal·lat a l’antic edifici de l’emblemàtic Palau Episcopal, situat al costat de la Catedral, convertint-se en la seu dels fons de l’antic Museu Provincial d’Antiguitats i Belles Arts i dels del Museu Diocesà. La seva col·lecció aplega valuoses manifestacions artístiques que mostren l’art de la diòcesi i demarcació de Girona des del preromànic fins al segle XX, constituint la tercera col·lecció d’art romànic i gòtic més important de Catalunya. Entre les obres d’art més notables hi ha l’ara portàtil de Sant Pere de Rodes (s. X-XI), les majestats de Cruïlles i de Sant Joan les Fonts (s. XII), la biga de Cruïlles (s. XIII), la nodrida col·lecció de retaules gòtics (s. XV), amb obres cabdals de Lluís Borrassà i Bernat Martorell, o la sala de pintura del segle XX, amb obres de Joaquim Vayreda i Santiago Russiñol.

Elements a destacar

Art de la diòcesi i demarcació de Girona des del preromànic fins al segle XX.

horaris

Feiners

De 10.00 a 19.00 h (maig - setembre)

De 10.00 a 18.00 h (octubre – abril)

Festius

Diumenges i festius

De 10.00 a 14.00 h.

Tancat

Dilluns, els dies 1 i 6 de gener, el 25 i 26 de desembre


Tarifes

Entrada general

4,50 €

Entrada reduïda (Persones de 65 anys o més, menors de 2 anys, pensionistas,  familíes ( 2 adults i un nen o més ),  persones amb certificat de discapacitat)

3,50 €

Entrada reduïda especial (Persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental)

2,00 €

Gironamuseus

2,25 €