Església de Sant Joan de Caselles

Bisbat d'Urgell

Avinguda de Sant Joan de Caselles

AD-100 Canillo

Andorra

(376)8511434

mossenramon@gmail.com

www.esglesiacatolica.ad

Durada recomanada de la visita:30 min

Nivell de protecció patrimonial: Patrimoni del govern andorrà

Nau romànica amb reminiscència preromànica. El mur tocant a l'absis sobrepuja la teulada. Reixa l'entrada d'art popular -sense soldadura. El campanar és d'estil llombard de transició.Hi trobem un Crist d'estuc pintat i un retaule del mestre de Canillo.

Sant Joan de Canillo és molt valorada a tot Andorra, el Comú la llueix al seu escut parroquial. L’església consta d’una nau romànica amb reminiscència de tradició preromànica perquè la paret romànica sobrepuja la teulada. La reixa de la porta d’entrada és una obra d’art popular, no té cap soldadura, realitzada tota en foc i martell. El ferro prové de les mines de ferro de la parròquia. De gran interès patrimonial hi trobem: El Crist en estuc, en una creu pintada damunt un baix relleu. La imatge va ser trobada al 1963, es va realitzar un treball de recuperació a càrrec de Josep Font, de cada una de les peces de l’escultura. És una peça única, per la matèria en què està realitzada i perquè està complementada amb una pintura mural. A Sant Joan també hi trobem el retaule obra del mestre de Canillo, que el va construir cap al 1525.

Elements a destacar

L'arquitectura romànica
Reixa art popular -sense soldadures
Crist en estuc

horaris

Juliol-agost: feiners: 10 - 13h i 16 - 19h /Dissabtes: 10 - 13h i 16 - 19h/ Diumenge i festius: 10 - 13h / Resta de l'any: demanar clau a AINA.

Bibliografia

    Andorra Romànica, Andorra Vascònica , Abadia de Montserrat

    Les Talles Romàniques del St Crist a Catalunya , Rafael Bastardes