Formació

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l’Església no és una resta del passat com podria ser qualsevol altra. És el testimoni –la majoria de vegades ben viu – d’una manera de veure la persona, la comunitat, i el sentiment de transcendència dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya.

Per comprendre aquest patrimoni calen una sèrie de coneixements específics, més enllà de les dades històriques o tècniques despullades, no sempre coneguts: per aquest motiu, hem creat el projecte de Formació Catalonia Sacra.

La formació s’adreça a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església, particularment a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial. Cada jornada, desenvolupada en un equipament patrimonial important, acull conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d’església, iconografia o guiatge, entre d’altres, a més de visites guiades al monument on es realitza la formació. No obstant la planificació bianual del programa, s’entenen també aquestes sessions com a formació continuada, de tal manera que és oberta la possibilitat d’apuntar-se a sessions soltes, en funció de l’interès i les circumstàncies personals.

Amb aquesta formació no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per a identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l’entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre’l, explicar-lo i gaudir-ne.

CURSOS ACTIUS

Curs de formació 2020-21

Inici del curs: 29/01/2021 | Final del curs: 31/07/2021 | Total hores: 35

El programa de formació de Catalonia Sacra pel curs 2020-21 consta de quatre sissions que es realitzaran entre el mes de gener i el mes de juliol de 2021: el divendres 26 de març de 2021 a l'església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus; el divendres 21 de maig de 2021 a l'església de Santa Maria de Barberà; el dilluns 21 de junt de 2021 a l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges; el divendres 16 de juliol al monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona.

Totes les sessions són presencials, tot i que la seva realització queda supeditada a l’evolució de la situació sanitària. Si cal anul·lar-la, s’avisarà prèviament als inscrits per mitjà de correu electrònic i es retornarà el cost de la matrícula.

Enguany només hi ha la possibilitat d'inscriure's a sessions soltes. El preu de la inscripció a cada una de les sessions és de 55 €. Pels integrants de la Xarxa de Catalonia Sacra és de 35 €.

Les places es limiten a 20 persones per sessió.

El curs s’impartirà complint les mesures de Covid-19. És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres. Trobareu gel hidroalcohòlic a diferents punts.

Catalonia Sacra es reserva el dret de modifi car o cancel·lar el programa del curs per causes de força major.

 

26 de març de 2021

Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus

Programa

Inscriu-te

21 de maig de 2021

Església de Santa Maria de Barberà -La Romànica-

Programa

Inscriu-te

21 de juny de 2021

Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges

Programa

Inscriu-te

16 de juliol de 2021

Monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona

Programa

Inscriu-te

Programa del curs sencer