Formació

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l'Església no és una resta del passat com qualsevol altra. No es pot explicar bé amb quatre dades històriques o tècniques despullades. És el testimoni -moltes vegades ben viu- d'una manera de veure la persona, la comunitat, el món i la transcendència pròpia dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya. Per gaudir-ne -i fer-ne gaudir- calen una sèrie de coneixements específics que, si en el passat eren transmesos naturalment des del mateix ambient social, avui dia potser cal subratllar d'una manera particular. Per això hem creat el Projecte de Formació Catalonia Sacra.

El projecte s'adreça a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església -particularment a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial- i és organitzat amb el suport de les facultats de Teologia i Filosofia de Catalunya. Contempla un cicle de vuit sessions al llarg de dos anys amb conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d'església, iconografia o guiatge, entre d'altres, a més de visites a llocs d'interès. Així, no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l'entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre'l, explicar-lo i gaudir-ne.

CURSOS ACTIUS

Curs de Formació 2018-19

Inici del curs: 26/10/2018 | Final del curs: 30/06/2019 | Total hores: 32

26 d'octubre de 2018

Horta de Sant Joan

Programa

11 de gener de 2019

Besalú

Programa

25 de gener de 2019

Vic

Programa

8 de març de 2019

Monestir de Poblet

Programa

El programa de formació de Catalonia Sacra pel curs 2018-19 consta de quatre jornades que es realitzaran entre l'octubre de 2018 i el març de 2019:

 

-  El 26 d'octubre de 2018 a l'entorn de l'església de Sant Joan Baptista d'Horta de Sant Joan.

-  L'11 de gener de 2019 a la vila de Besalú.

-  El 25 de gener de 2019 al Museu Episcopal i a la catedral de Sant Pere de Vic.

-  El 8 de març al monestit de Poblet.

 

Enguany, al igual que els cursos anteriors, hi haurà la possibilitat d'assistir a sessions soltes.

Per més informació: formacio@cataloniasacra.cat

 

Preu i formalització de la inscripció

Les sol·licituds s’atendran segons l’ordre de recepció. El període d’inscripció començarà l'1 de setembre de 2018. Les places són limitades.

Perquè la inscripció sigui vàlida, cal omplir el formulari a través de la web de Catalonia Sacra i fer l’ingrés del cost del curs al número de compte  ES83 0081 0056 94 0001764982 (Banc Sabadell) especificant el nom que figura en el formulari d'inscripció.

El preu del curs complet és de 150,00€. Per a tots aquells alumnes que ja tinguin el diploma de Catalonia Sacra, el preu del curs serà de 100,00€. Els alumnes que es vulguin inscriure a sessions soltes, hauran de pagar 50,00€ per sessió.

Catalonia Sacra es reserva el dret de modificar qualsevol de les activitats programades, previ avís, o a anul·lar-les en cas de força major.

Per més informació: formacio@cataloniasacra.cat

 

Programa del curs sencer