Agenda

Festival

Terra de trobadors: la construcció de Santa Maria

09/09/2022 al 11/09/2022

Descripció

Bisbat de Girona

Del 9 a l’11 de setembre, Castelló d’Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. Durant aquests tres dies tindrà lloc la XXX edició de Terra de Trobadors, la festa medieval de referència a Catalunya amb més de 40.000 espectadors anuals. Impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats del municipi, l’esdeveniment programa enguany més activitats mai: prop de 250 propostes de teatre, música, circ, dansa, recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes.

Terra de Trobadors celebra la seva trentena edició consolidat com un dels festivals de recreació històrica més importants de Catalunya i del Sud d’Europa. La implicació dels ciutadans i ciutadanes de Castelló d’Empúries ha estat l’element clau en aquestes tres dècades per consolidar el Terra de Trobadors com un esdeveniment cultural molt popular i festiu que té molta cura en el rigor històric de les seves propostes.

Per commemorar aquesta edició tan especial, el festival evocarà la construcció de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries amb diverses activitats. Entre les propostes dedicades a la temàtica d’enguany destaca un mapping sobre la façana de l’anomenada ‘Catedral de l’Empordà’. Les empreses especialitzades Groc.tv i Playmodes han preparat un espectacle únic per a l’ocasió que projectarà imatges en 3D per apropar-nos a la història i les particularitats arquitectòniques del temple. Una altra de les propostes dedicades a la construcció de la basílica és la recreació d’una zona d’oficis, anomenada la ‘Fàbrica Gòtica’, que permetrà als visitants conèixer alguns dels artesans i maquinària que van ajudar a l’edificació del temple. El públic també podrà gaudir, dins de la nau gòtica, dels cants d’una missa del segle XV, període en què es va crear el retaule de La Candelera. Les actuacions musicals, programades dins del cicle So de Lonh, aniran a càrrec del conjunt vocal Schola Antiqua, especialitzat en la recuperació del cant gregorià, i de l’agrupació Locus Desperatus, que cantarà la Missa se la face ay pale, de Guillaume Dufay.


Dia 9, 10 i 11 de setembre de 2022

Lloc Castelló d'Empúries