Agenda

Itinerari guiat

Alguaire i Almenar, del romànic tardà al gòtic primitiu

26/03/2022

Descripció

Bisbat de Lleida

Moltes vegades les pròpies construccions ens ajuden a entendre la evolució històrica del nostre país. La ruta per les esglésies d’Alguaire i Almenar ens portarà del romànic tardà cap al gòtic, per arribar al barroc. Aquest itinerari, que abasta nou segles d’història, està pensat perquè cada element ens aportin diferents punts de vista del que suposa el pas del temps en una construcció: un edifici enderrocat i tornat a construir com l’església de Sant Sadurní d’Alguaire, un edifici construït per fases com la parròquia de Santa Maria d’Almenar o un edifici que ara ja és una resta arqueològica com el monestir Santjoanista d’Alguaire.


Dia Dissabte 26 de març de 2022

Hora 9.30 h

Lloc de trobada Aparcament del Santuari del Merli

Itinarari Església de Sant Sadurní d'Alguaire - Santuari de la Mare de Déu del Merli - restes del monestir hospitalari de Sant Joan i monument del Sagrat Cor - Església de Santa Maria d'Almenar - Creu de Soldevila

Durada De 9.30 a 14 h (aprox.)

Guia Sr. Joan-Ramon González Pérez

Preu 10,00€ per persona

Observacions Places limitades. Activitat amb reserva prèvia. Els desplaçaments es faran amb cotxes particulars.


 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta en tots els espais tancats.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.