Agenda

Concert

Concert de Nadal a la Sang

23/12/2021

Descripció

Cada any, uns dies abans de Nadal, l’Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang ofereix, organitza, el tradicional Concert de Nadal “in memoriam” al mestre Santiago Buqueras, qui va ser director i veritable precursor de l’actual Capella i Escolania.

La figura del mestre Santiago Buqueras forma part de la memòria popular, no només de la Congregació de la Sang, sinó també de la ciutat de Reus. Va tenir la gran responsabilitat de substituir a una referència com era el mestre Mateu.

El mestre Santiago Buqueras va estar durant dècades al peu del canó i sovint va haver de remar a contra corrent. Defensor de la música solemne en la litúrgia, el mestre Santiago Buqueras va vetllar perquè no es perdés mai el nostre Vexilla Regis, però també la Funció de l’Agonia, la Santa Cena del Senyor, la Funció de la Coronació, Corpus Christi, al Santuari de Misericòrdia, i molts d’ altres.

La Providència va voler que el mestre Santiago Buqueras traspassés justament un 21 de desembre de 1999, tot coincidint en la data que es celebrava el Concert de Nadal a La Sang, la qual cosa va fer que des de llavors l’Escolania i Capella del Sant Crist i de la Reial Congregació, li dedica “In Memoriam” aquest tradicional concert de Nadal.

El repertori musical del tradicional Concert de Nadal és a càrrec de l’Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, sota la direcció d’Irene Massana Cogul.

S’interpreten les populars nadales que s’escolten tant en temps d’Advent i Nadal, anunciant l’arribada del Diví Redemptor a l’establia de Betlem.


Dia 23/12/2021

Hora 20 h

Lloc Església de la Puríssima Sang de Reus

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta. Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària.