Agenda

Concert

El Cant de la Sibil·la: de la Catedral de Barcelona a la de l'Empordà

16/01/2022

Descripció

El Cant de la Sibil·la, tradició d’origen medieval recuperada a la Catedral de Barcelona com a cerimònia renaixentista, es podrà viure en directe a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries el proper diumenge 2 de gener a les 18h. El concert, que recrea el ritual que es realitza cada nit de Nadal a la Catedral de Barcelona, representa el vaticini de la fi dels temps i de la segona vinguda del Messies. 

El Cor Francesc Valls; Mariona Llobera, com a Sibil·la; i l’organista Juan de la Rubia; sota la direcció de Pere Lluís Biosca, interpretaran la celebració del Cant de la Sibil·la seguint fidelment la documentació històrica de la celebració, tant pel que fa al vestuari com a la coreografia realitzada per la Sibil·la, el seu seguici i el cor.

El format ritual-concert que es podrà veure a la Basílica de Santa Maria, permet gaudir de la recreació patrimonial alhora que es posa en valor la importància de la nova creació, incorporant una selecció de les estrofes encarregades pel Cor Francesc Valls a diferents compositors contemporanis des de l’any 2010 (Bernat Vivancos, Josep Vila, Mariona Vila i Marc Timón entre d'altres). La darrera composició, d'Albert Guinovart, serà l'encarregada de tancar el programa.


Dia 16/01/2022

Hora 18.00 h

Lloc Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries

Preu 10€ per persona

 

 

També es poden adquirir entrades presencialment a l'Oficina de Turisme Castelló d'Empúries i a l'Oficina de Turisme d'Empuriabrava

 

Més informació i reserves

Basílica 688 331 094 | OIT 972 450 802 / 972 156 233

 

Organitza Ajuntament de Castelló d'Empúries

Col.laboren Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, Bisbat de Girona, Oficina de Turisme Castelló d'Empúries, Oficina de Turisme d'Empuriabrava, Catalonia Sacra, EmpordàBrava Cultura, Generalitat de Catalunya Patrimoni.gencat, Cor Francesc Valls, Catedral de Barcelona

 

És obligatori l’ús de mascareta. Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària.