Agenda

Visita guiada

La Catedral de Santa Maria d'Urgell

26/06/2021

Descripció

Bisbat d'Urgell

Agombolada pels cims pirinencs que la flanquegen, la Catedral de la Seu és un cas especial entre les seves companyes catalanes: és l’única d’entre elles que conserva íntegrament l’edifici romànic, que data del segle XII. D’aspecte massís i solemne, l’església té tres naus i un ampli creuer amb cinc absis i unes originals galeries superiors que l’il·luminen la nau central i que es perllonguen a l’exterior de l’absis major. Dues torres inacabades s’alcen als extrems del transsepte, testimoni potser d’una influència italiana que molts estudiosos han reconegut. Al sud, el clastre també romànic, amb capitells esculpits, ha protegit durant segles els canonges en els seus trasllats d’un espai a l’altre del conjunt catedralici, i ha permès de celebrar els diferents actes litúrgics estacionals. Realment, visitar la Catedral d’Urgell és transportar-se directament al cor d’un Pirineu medieval que va veure néixer Catalunya.


Dia 26/06/2021

Hora 16.30 h.

Lloc Catedral de Santa Maria d'Urgell

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Sra. Pilar Aláez

Observacions Activitat amb reserva prèvia. Places limitades

Preu 6,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.