Agenda

Aplec

Aplec dels Perdons

28/02/2021

Descripció

Cada segon diumenge de Quaresma té lloc a l'ermita de Santa Cristina de Lloret de Mar el tradicional Aplec dels Perdons. Aquest 2021, l'aplec se celebrarà el diumenge 28 de febrer, però en el context de pandèmia només es farà la missa a les 12 del migdia i no se celebrarà la resta d'actes com l'arrossada popular, la ballada de sardanes...

Santa Cristina ja figura coneguda com a ermita l'any 1376, però no fou fins als anys 1764-72 que, gràcies a la creixent devoció popular, s'edificà del santuari d'estil barroc neoclàssic actual. La tradició d'anar-hi, cada segon diumenge de Quaresma, per tal d'obtenir indulgències està documentada almenys des del segle XVI. El rector Jaume Felip Gibert, en la seva Consueta de l'any 1592, diu: "Mars. - Nota que lo segon diumenge de Quaresma són los perdons a St.ª Christina; és costum anar allí dit diumenge a dir les vespres y sermó - quan n'(h) i ha - y relíquia".

El nom dels "perdons" fa referència a les indulgències que l'església concedia als fidels que durant les vespres o el dia del segon diumenge de Quaresma - diada dels Perdons -haguessin confessat i combregat i fessin les oracions acostumades a l'ermita.

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.