Agenda

Itinerari guiat

L’església paleocristiana de Bovalar i el monestir d’Avinganya

04/04/2020

Descripció

L’antiga casa trinitària d’Avinganya es troba a dos quilòmetres al sud de Seròs, a la comarca del Segrià. El conjunt monàstic d'Avinganya té dues parts ben diferenciades, tant funcionalment com estilísticament: per un costat, tenim l'àrea religiosa, formada pel temple i el campanar. La seva cronologia va des dels inicis del convent, al segle XIII, fins a la darrera etapa, segles XVII-XVIII, passant per la part més monumental del segle XV, que és del més pur estil gòtic. Per l'altre, tenim l'àrea residencial de la comunitat religiosa, formada pel claustre i les edificacions que l'envolten per l'est, el sud i l'oest; amb una cronologia dels segles XVII-XVIII, a excepció de la zona oriental del claustre, on hi ha encara en peu un parament gòtic i probablement les restes de la primera torre islàmica.

A pocs quilòmetres del monestir, a l'altra banda del riu Segre, hi ha el jaciment arqueològic de Bovalar. Fou descobert l'any 1943, però la seva excavació no es va iniciar fins al 1968.

El jaciment comprèn un temple cristià, segurament de finals del segle IV, i que sembla que es mantingué en ús fins a la invasió sarraïna. Al seu costat hi ha les restes d'un poblat d'època visigòtica, que perdurà també fins a la invasió sarraïna, tal com proven les monedes trobades.”


Dia 04/04/2020

Hora 10.00 h.

Lloc de trobada Monestir de la Nostra Senyora dels Àngels d'Avinganya

Durada 3 hores (aprox.)

Guia Sr. Joan Ramon González Pérez, Arqueòleg

Observacions Activitat amb reserva prèvia. Cal anar amb cotxe particular del monestir al jaciment de Bovalar.

Preu 5,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

 

Un cop confirmades i pagades les entrades Catalonia Sacra no admetrà canvis ni devolucions. Catalonia Sacra es reserva el dret de canviar o anul·lar qualsevol activitat de l'agenda per causes de força major.