Agenda

Visita guiada

La mesura del temps a la Catedral de Girona

29/03/2020

Descripció

La visita s'iniciarà amb una introducció a l'evolució de la mesura del temps, sobretot a la tècnica per realitzar-la. Amb això, es farà especial menció als avenços tecnològics en el rellotge de la Catedral i la seva precisió. Lligant l'explicació amb un tema de debat a l'actualitat, s'explicarà la necessitat que va sorgir per crear els fusos horaris i de com la nostra zona va acabar ubicant-se en el fus actual.

La segona part de la visita es dedicarà a veure el calendari medieval que esdevé el Tapís de la Creació, fent específic èmfasi en la representació del temps i del seu pas constant i ordenat.

El final del recorregut es destinarà a visitar els rellotges de Sol que es troben a la Catedral, alguns d'ells molt difícils de veure i entendre, així com el paper que juga l'orientació del Sol a l'hora de planteja un temple com aquest.

 

Joan Valls


Dia 29/03/2020

Hora 12.00 h.

Lloc Catedral de Santa Maria de Girona

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Sr. Carles González i Sr. Joan Piña

Observacions Activitat amb reserva prèvia

Preu 5,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

 

Un cop confirmades i pagades les entrades Catalonia Sacra no admetrà canvis ni devolucions. Catalonia Sacra es reserva el dret de canviar o anul·lar qualsevol activitat de l'agenda per causes de força major.