Agenda

Mirada poètica

Les figures del Pessebre

19/12/2019 al 08/01/2020

Descripció

Una de les manifestacions més entranyables de la celebració del Nadal és, sens dubte, el muntatge de pessebres als menjadors de les cases de la Mediterrània cristiana. A cavall entre els Evangelis i la recreació d’una mena de costumisme rural acrític, els protagonistes del naixement de Jesús ocupen el seu lloc i ens expliquen la seva història en un diorama fet de molsa, suro, fustes i farina, ple de tendresa, tradició i alguna llicència profana.

Ens ha semblat una bona idea mirar un per un els personatges que en formen part. Hem demanat a Joan Rosàs, historiador i bon coneixedor de la cultura artística i popular cristiana, que faci una mirada a cadascun d’ells, i hem demanat al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal que ens ajudi a il·lustrar els protagonistes amb imatges de les seves col·leccions.

Esperem que aquests textos ens ajudin a viure Nadal més intensament, i que el coneixement i l’estima pel nostre patrimoni cultural ens refermi en la voluntat de treballar pels valors de la pau, la fraternitat i l’humanisme integrador en un món sense exclosos.


Bon Nadal!


Les figures del Pessebre: Maria

Les figures del Pessebre: el nen Jesús

Les figures del Pessebre: Josep

Les figures del Pessebre: el bou i la mula

Les figures del Pessebre: els àngels

Les figures del Pessebre: l'estrella de Nadal

Les figures del Pessebre: els tres Reis

Les figures del Pessebre: els pastors