Agenda

Visita guiada

La mesura del temps a la catedral de Girona

12/10/2019

Descripció

 

PLACES EXHAURIDES


En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, la catedral de Santa Maria de Girona i Catalonia Sacra organitzen una visita guiada centrada en la mesura del temps i el seu llegat patrimonial a la Seu Gironina.

La visita constarà de tres parts, la primera i la última guiades per Carles González, rellotger, i la central per Joan Piña, director del museu.

S'iniciarà amb una introducció a l'evolució de la mesura del temps, sobretot a la tècnica per realitzar-la. Amb aixo, es farà especial menció als avènços tecnològics en el rellotge de la Catedral i la seva precisió. Lligant l'explicació amb un tema de debat a l'actualitat, s'explicarà la necessitat que va sorgir per crear els fusos horaris i de com la nostra zona va acabar ubicant-se en el fus actual.

La segona part de la visita es dedicarà a veure el calendari medieval que esdevé el Tapís de la Creació, fent específic èmfasi en la representació del temps i del seu pas constant i ordenat.

El final del recorregut es destinarà a visitar els rellotges de Sol que es troben a la Catedral, alguns d'ells molt difícils de veure i entendre, així com el paper que juga l'orientació del Sol a l'hora de planteja un temple com aquest.


Dia 12/10/2019

Hora d'inici  16.00 h.

Lloc Catedral de Santa Maria de Girona

Lloc d'inici Soterranis de la Catedral

Preu Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 120 minuts

Guia Sr. Carles González i Sr. Joan Piña

 

Places limitades. Màxim 20 persones

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)