Agenda

Visita guiada

L'església de Sant Pacià de Barcelona

12/10/2019

Descripció

 

PLACES EXHAURIDES


En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l'església de Sant Pacià de Barcelona.

Aquest edifici religiós acull una gran riquesa arquitectònica, tant a l´interior com a l´exterior és obra de l´arquitecte Joan Torras i Guardiola i va ser construït el 1895.

A l´interior hi trobem una única nau, espaiosa i esvelta, amb finestrelles de vidrieres policromades. L´altar és d’estil neogòtic. Gaudí va dissenyar el paviment de la parròquia de Sant Pacià, un magnífic mosaic romà amb sanefes de formes geomètriques que comprèn tot el sòl de l´església: a la part central, hi figura un rectangle amb motius geomètrics i florals, als extrems del qual hi ha l´Alfa i l´Omega de l´Apocalipsi i, a sota, alternades, les lletres J i M, representant els noms de Jesús i de Maria.

L’exterior té un aspecte bastant auster, tot i que segueix l’estètica goticitzant (sobretot a les finestres de la nau) i en els murs hi ha un evident tractament cromàtic, resultat de la utilització de dos materials diferents. Reflecteix la clàssica edificació gòtica, formós, simple de línies, amb contraforts.


Dia 12/10/2019

Hora d'inici  11.00 h.

Lloc Església de Sant Pacià de Barcelona (carrer de les Monges, 27 Barcelona 08030)

Preu Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 90 minuts

Guia Sr. Jaume Seda

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)