Agenda

Visita guiada

La catedral de Santa Tecla de Tarragona

11/10/2019

Descripció

 

PLACES EXHAURIDES

 

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada a la catedral de Santa Tecla de Tarragona.

La catedral metropolitana i primada de Santa Tecla de Tarragona, situada al lloc on ja es dreçava el temple del fòrum provincial de l’antiga Tàrraco, domina la part alta del centre històric de la ciutat i clou, amb la seva imponent façana oest, una de les places medievals més belles i ben conservades de Catalunya.

Iniciada amb un disseny de tradició romànica, la incorporació al llarg del procés constructiu d’innovacions com la coberta amb volta de creueria la converteixen en un dels millors exemples del primer gòtic català i hispà. El brillant conjunt de l’altar major, amb obres romàniques i gòtiques, el conjunt de les capelles laterals -que inclou notables intervencions medievals, renaixentistes i barroques-, les pintures murals medievals conservades, el conjunt de la sagristia, amb el seu teginat pintat, la magnífica escultura del claustre o, molt especialment, el Museu Diocesà annex, fan d’aquest conjunt un compendi molt complet de la història de l’art sacre català.


Dia 11/10/2019

Hora d'inici  17.00 h.

Lloc Catedral de Santa Tecla de Tarragona

Lloc de trobada Accés del carrer de la Mare de Déu del Claustre

Preu Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 90 minuts

Guia Mn. Antoni Martínez Subías

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)