Agenda

Visita guiada

La Basílica de la Santa Creu i Santa Eulàlia: la catedral abans de la catedral

04/05/2019

Descripció

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l'Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquesta raó, la Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes, integrada a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, juntament amb las basíliques, organitza un cicle continuat de jornades d'estudi amb l'objectiu d'omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d'aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic del nostre tresor patrimonial.

Aquesta IV Jornada de les "Basíliques Històriques de Barcelona" està dedicada a la Catedral de Barcelona, una institució que recentment ha engegat un projecte de recerca, conservació i difusió sobre el patrimoni que custodia; un patrimoni ric i divers, tant arxivístic i artístic, com arqueològic i arquitectònic.
En aquesta jornada es presentaran algunes d’aquestes iniciatives amb les primeres novetats de la recerca feta, però també amb projectes en curs i amb totes les línies de treball obertes. La temàtica s’ha centrat en els precedents de la catedral gòtica de Barcelona: la catedral abans de la catedral.

En el marc d'aquesta jornada, el Dr. Jordi Mota farà una visita comentada a la Catedral de Barcelona.

Aquesta activitat estarà orientada a donar a conèixer algunes de les recerques que està duent a terme la Catedral de Barcelona i es presentaran les «noves mirades» al patrimoni de la Catedral.


Dia 04/05/2019

Hora 10.00 h.

Lloc Catedral de Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona

Preu Activitat gratuïta

Durada 120 minuts (aprox.)

Ponent Dr. Jordi Mota

Observacions

Activitat oberta a tots els públics. Places limitades.

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

Descàrrega de documents