Agenda

Visita guiada

La portalada dels Apòstols de Morella i el rera Cor, el Judici Final i l'Apostolat

04/05/2019

Descripció

La porta dels Apòstols de Santa Maria la Major de Morella és la porta major de la Basílica medieval, de porta doble mudéjar, partida per un mainell que presideix una imatge pètria de la Mare de Déu amb el Nen. Al timpà, una escena de la coronació de la Verge Maria pel seu Fill; al fris, escenes de la Infantesa de Jesús: Anunciació, Visitació, Naixement, Anunci als Pastors, Adoració dels Mags, Presentació i Circumcissió, Matança dels Innocents i Fugida a Egipte. Els apòstols es distribueixen a ambdós costats de la porta, sota les arquivoltes, ocupant els murs laterals decreixents posats sota dossers octogonals i damunt mènsules ornades amb bustos humans. S'hi conserven restes de policromía originals segle XIV. Dos contraforts d'estil plateresc del segle XVI emmarquen el conjunt de la portalada.

El rerecor de la Basílica és un quadrilàter d'11 metres de costat elevat a 5,5 metres del terra actual, al qual s'accedeix per una bella i atrevida escala de barana esculturada amb la Genealogia de Jesucrist i escenes del Naixement, Adoració dels Pastors i dels Mags. Ve coronat al seu darrere pel magnífic conjunt escultòric policromat del Judici Final, amb Jesucrist Jutge Suprem, franquejat de la Mare de Déu i Sant Joan i de l'Apostolat, amb Sant Miquel Psicopompos al mig, el fris dels salvats i dels condemnats i els casetons que mostren tots els tipus de mort de què poden ser víctimes els homes.


Dia 04/05/2019

Hora d'inici 11.30 h.

Lloc Basílica Arxiprestal de Santa Maria de Morella

Preu 5,00€ per persona

Durada 90 minuts

Guia Mn. Josep Alanyà

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita. Molt recomanable portar binocles per veure'n els detalls.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

Inscripcions