Agenda

Visites guiades

Exposició "Aran Me Fecit" i església de Santa Maria d'Arties

13/04/2019

Descripció

Aquesta exposició, sense precedents, mostra de manera integral el patrimoni sacre de la Val d’Aran. Organitzada pel  Conselh Generau d’Aran i el Musèu dera Val d’Aran, en col·laboració amb el Bisbat d’Urgell,   l’exposició presenta el resultat de set anys de treballs  de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA) de la  Universitat Rovira i Virgili. Se’ns mostra així, amb les tècniques més innovadores, l’arquitectura de 42 esglésies araneses, la major part d’elles d’origen medieval, acompanyades d’imatges de l’entorn que les acull,  en ocasions paratges de gran bellesa, i els béns mobles més notables que s’hi  conserven. 

També s’hi exposen diversos objectes, originals o rèpliques, representatius de les   parròquies d’Aran: indumentària religiosa, lipsanoteques,   escultures en fusta, una campana i un rellotge de campanar.  

De l’antiga església gòtica de Sant Joan d’Arties, ara sala d’exposicions del Musèu dera Val d’Aran, ens traslladarem fins a l’altre extrem del poble  on es troba l’església romànica de Santa Maria d’Arties. A més de l’atreviment de les amplies naus amb voltes sostingudes per pilars circulars hi destaquen el retaule gòtic i l’ampli conjunt de pintura mural  renaixentista, amb un impressionant Judici Final.   


Dia 13/04/2019

Hora d'inici 11.00 h.

Lloc de trobada Església de Sant Joan d'Arties

Preu 6,00€ per persona

Durada 2,30 h.

Guies Sra Elisa Ros, historiadora de l'art, responsable de Airau de Patrimòni Culturau del Conselh Generau d'Aran, i Carla del Valle, historiadora del art, directora de  Musèu dera Val d'Aran

 

Inscripcions 

 Formulari de reserves

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita. Desplaçament a peu entre l'exposició i l'església de Santa Maria d'Arties (15 minuts aprox.)

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

Inscripcions