Agenda

Visita guiada

El convent i l'església de Santa Caterina de Barcelona

17/11/2018

Descripció

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l'Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquesta raó, la Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes, integrada a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, juntament amb las basíliques, organitza un cicle continuat de jornades d'estudi amb l'objectiu d'omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d'aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic del nostre tresor patrimonial.

La III Jornada de les Basíliques Històriques de Barcelona està dedicada al Convent de Santa Caterina de Barcelona, enderrocat a l’any 1836 com a conseqüència de la desamortització. Les excavacions arqueològiques realitzades a l’antic solar del convent entre els anys 1999-2004 van aportar dades de gran interès i algunes sorpreses. Gran part del patrimoni del convent es va perdre i però una altra part es va dispersar per diferents institucions de Catalunya. L’estudi de tot  aquest procés, la contextualització del convent en l’arquitectura dominica de la Corona d’Aragó i la figura cabdal de Ramon de Penyafort, constitueixen el nucli d’aquesta jornada d’estudi.

En el marc d'aquesta jornada, la Sra. Josefa Huertas farà una visita comentada als testimonis conservats del Convent de Santa Caterina.

Aquesta activitat estara orientada a donar a coneixer el Convent de Santa Caterina, localitzat al solar del Mercat del mateix nom, a través dels estudis històrics i arqueològics. També es podran veure alguns dels elements recuperats quan el convent va ser enderrocat.


Dia 17/11/2018

Hora 10.00 h.

Lloc Mercat de Santa Caterina (Av. de Francesc Cambó, 16, 08003 Barcelona)

Preu Activitat gratuïta

Durada 120 minuts (aprox.)

Ponent Sra. Josefa Huertas

Observacions

Activitat oberta a tots els públics. Places limitades.

 

Inscripcions 

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.)