Agenda

Visita guiada

Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

17/03/2018

Descripció

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l'Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquesta raó, la Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes, integrada a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, juntament amb las basíliques, organitza un cicle continuat de jornades d'estudi amb l'objectiu d'omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d'aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic del nostre tresor patrimonial.

Aquesta II Jornada sobre “Les Basíliques Històriques de Barcelona” està dedicada a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. Les investigacions arqueològiques dutes a terme els darrers set anys han permès situar els seus orígens al segle VI, conèixer la seva evolució i retornar a la basílica el paper cabdal que va tenir a l’època visigoda. D’altra banda, el projecte de rehabilitació de l’edifici gòtic ha permès posar en valor elements patrimonials que restaven amagats.

En el marc d'auesta jonada, el dissabte 17 de març a les 10.00 h. es farà una visita guiada a la basílicaa càrrec de Julia Beltrán de Heredia i Manel Alonso. Es podran veure les excavacions, el campanar, la sagristia, la Capella del Santíssim, l’orgue i fer un recorregut pels contraforts de l’església.


Dia 17/03/2018

Hora 10.00 h.

Lloc Basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona

Guia Dra Júlia Beltrán de Herédia i Sr. Manel Alonso

Preu Activitat gratuïta

 

Inscripcions 

reserves@cataloniasacra.cat

Jornada oberta a tots els públics. Les places són limitades.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.)

 

Francisco Javier Tostado