Agenda

Itinerari guiat

Girona Episcopal

10/11/2018

Descripció

 

PLACES EXHAURIDES


Girona Episcopal us proposa la visita conjunta a la Catedral de Girona, a la Basílica de Sant Feliu i al Museu d'Art de Girona. Aquests conjunts patrimonials i els béns mobles que s'hi exposen en cadascun d'ells resulten complementaris i esdevenen exponents destacats de la història i l'art de la diòcesi gironina.

El Museu d’Art de Girona (antic Palau Episcopal) a més d’ocupar l’antic Palau Episcopal, conserva i difon un important conjunt d’obres d’art datades entre el segle X i el segle XXI. Bona part d’aquest fons és propietat del Bisbat de Girona i en destaquen els notables conjunts procedents de la diòcesis com Sant Miquel de Cruïlles o Sant Pere de Rodes i retaules com el de Púbol, obra de Bernat Martorell (s. XIV) o l’antic retaule de Sant Feliu, una de les obres més excepcionals del renaixement català (s. XVI).

La basílica de Sant Feliu va ser catedral de la ciutat de Girona fins el segle X i actualment és un dels edificis més representatius del gòtic a la ciutat així com una de les fites visuals de la mateixa. Conserva en el seu interior remarcables obres d’art: un conjunt de vuit sarcòfags paleocristians i l’escultura del Crist Jacent del segle XIV, obra del mestre Aloi.

La catedral de Girona és l’espai més emblemàtic de la ciutat. Va ser bastida entre els segles XI i XVIII i en destaquen el claustre romànic, l’àmplia nau gòtica i la façana barroca amb l’ espectacular escalinata d’accés. La Catedral conté i difon el Museu– Tresor que exposa objectes de notable valor històric i artístic, entre ells el Beatus de Girona (s.XI) o el cèlebre Tapís de la Creació (s. XII) entre altres.


Dia 10/11/2018

Hora 10.00 h.

Lloc de trobada Museu d'Art de Girona

Preu 5,00€ per persona

Durada 3 hores (aproximadament)

Guia Sra. Carme Clusellas i Sr. Joan Piña

 

Inscripcions 

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.)