Agenda

Itinerari guiat

El romànic al voltant de Les Franqueses: Santa Maria de Llerona

27/10/2018

Descripció

Llerona és una de les quatre parròquies històriques que formen part de l’actual municipi de les Franqueses del Vallès, fruit de les 'franqueses', els privilegis atorgats, pel comte Berenguer Ramon I el 1025, tot i que s'originaren anteriorment.

Així, l'església de Llerona es troba documentada l'any 990. Edificada sobre les restes d'una antiga vil·la romana, l’església romànica, de començaments del segle XIII, de Santa Maria de Llerona conserva elements preromànics, així com un seguit de construccions posteriors, com la fortificació amb les dues torres del segle XV. Aquest temple té un paper destacat en l’aixecament dels remences. Per la seva importància, va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

El municipi de les Franqueses del Vallès s’ha caracteritzat tradicionalment per la seva activitat agrícola, però que ens les darreres dècades l'activitat industrial també ha esdevingut molt important. Tot i així, Llerona, i els altres pobles històrics, han mantingut la seva identitat pròpia, que els converteix en un atractiu espai rural i natural rodejats d’un entorn cada cop més industrialitzat i urbanitzat. Amb tot, en aquesta activitat descobrirem el temple de Santa Maria de Llerona, que domina des del pujol de 25 metres d’alçada sobre el riu Congost, i esdevé un bonic i tranquil espai en el cor del Vallès Oriental, que alguns el consideren “un paradís natural”.


Dia 27/10/2018

Hora 11.00 h.

Lloc Església parroquial de Santa Maria de Llerona

Preu 2,00€ per persona

Durada 90 minuts

Guia Sr. Kevin Noguera

 

Inscripcions 

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia. El pagament es farà abans de començar la visita.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.)

 

Església de Santa Maria de Llerona | Bob Masters | Patrimoni Gencat