Agenda

Visita guiada

El claustre del monestir de Santa Maria de l'Estany

07/04/2018

Descripció

 

PLACES EXHAURIDES

 

No hi ha cap dubte que el claustre de l’Estany és un dels més originals de tota l’escultura romànica catalana.

L’ala nord del claustre, iniciada a mitjan segle XII, és la més primitiva. En els capitells es representa tota la vida de Crist, del naixement al calvari, i també altres temes al·legòrics a la redempció de la humanitat. Cal remarcar els capitells de la fugida a Egipte, del Sant Sopar i de l’entrada de Jesús a Jerusalem.

En l’ala oest del claustre, sobretot a la part interior, els capitells estan decorats amb temes de bestiari, flora, geomètrics i heràldics. Cal remarcar el capitell amb animals alats.

L’ala sud del claustre és la més moderna; fou acabada a finals del s. XIII o principis del XIV. Els seus capitells presenten motius decoratius semblants als de la galeria oest. Cal remarcar els capitells amb els motius encerclats d’un gall, un cavaller i un cérvol.

L’ala est és iconogràficament molt rica: si bé hi trobem escenes religioses, tals com l’anunciació a Maria, també hi ha les internacionalment conegudes escenes profanes, tals com una noia pentinant-se, uns pagesos batent una garba, o un bou tocant un instrument musical.


Dia 07/04/2018

Hora 12.00 h.

Lloc Monestir de Santa Maria de l'Estany

Preu 2,00€

Durada 90 minuts

Ponent Dr. Carles Sànchez

 

Inscripcions 

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.)