Agenda

Suggeriment de visita

Església de Sant Sebastià de Montmajor

01/12/2017 al 31/01/2018

Descripció

La vall de Sant Sebastià conserva tot l’encant de la naturalesa, encara s’hi pot trobar aquella sensació de solitud i de pau. En aquest paratge trobem la bellíssima església romànica del segle XI perfectament conservada. A l’interior, podem admirar-hi les pintures al fresc d’Antoni Vila Arrufat fetes entre 1945 i 1950.

L’església és d’una sola nau amb transsepte que dóna a la planta la forma de creu llatina. La planta té, pel costat de llevant, una capçalera triabsidal, en la que l’absis del centre és de planta quadrada i els dos laterals de planta semicircular. A l’extrem de migdia del transsepte hi ha un altre absis, també de planta semicircular. L’absis central, presenta com a particularitat les tres façanes decorades. Hi destaca la presència d’un petit campanar de torre prismàtica de planta quadrangular, amb dos pisos de finestres a cada cara.

 

Pots trobar tota la informació referent a la visita a la fitxa del església de Sant Sebastià de Montmajor.


Durant els mesos d'hivern, Catalonia Sacra fa una sèrie de propostes perquè puguis visitar "Al teu aire" els monuments religiosos més representatius de Catalunya. A la seva fitxa podràs trobar-hi tota lainformació necessària per planificar bé la teva visita.