Agenda

Cicle de tres visites guiades

Catedral de Sant Pere de Vic

25/11/2017 al 16/12/2017

Descripció

El projecte Episcopus, impulsat des del Bisbat de Vic, organitza les visites guiades «el bisbe i la seva catedral». Les visites a la catedral de Sant Pere de Vic tindran com a eix les figures del bisbe i Abat Oliba, el Bisbe Francesc de Veyan i el Bisbe Josep Torras i Bages. Catalonia Sacra hi col.labora.

El dissabte 25 de novembre Joan Arimany guiarà la visita «Oliba i la gran catedral romànica», amb especial incidència en alguns dels elements que es conserven d'aquella construcció:  la cripta, el campanar romànic i les restes de la portalada que es conserven al Museu Episcopal de Vic, o els fonaments de Santa Maria de la Rodona,. El ponent és gestor cultural i és especialista en religiositat popular.

La segona de les visites, titulada «Veyan i la «nova catedral de Sant Pere de Vic» es farà el dissabte 2 de desembre. Dani Font, secretari de la comissió de Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic, guiarà una visita que permetrà conèixer la «nova catedral», construïda per substituir la catedral romànica, amb aturada a la façana de Sant Pere, la capella del Pilar, les voltes de la Catedral o la sala Sínodes del Palau Episcopal.

El dissabte 16 de desembre es farà la visita «Torras i Bages i la decoració de Josep Maria Sert», guiada per Miquel Illa-Català, especialista en les pintures de Josep Maria Sert, que farà incís tant en les transformacions que va tenir la catedral en aquest període com sobretot a en les pintures murals, els diferents projectes de l'artista, i el seu procés de creació.

Totes les visites començaran a 2/4 de 12 del migdia i són gratuïtes. El nombre de places són limitades. Per aquest fet es demana fer inscripció prèvia al correu coordinacio-episcopus@bisbatvic.com o al telèfon 938895638.

Episcopus és un projecte amb un impacte cultural, arquitectònic, educatiu, religiós i social fruit de 4 efemèrides que coincideixen en aquest temps: 1.500 anys del primer bisbe conegut del Bisbat, Cinidi; 1.000 anys de l'inici de l'Episcopat del Bisbe Oliba; 200 anys de la mort del Bisbe Veyan Mola i 100 anys de la mort del bisbe Torras i Bages.