Agenda

Obra Mestra | Conferència

El Retaule Major de l'església de Sant Joan de Valls i la seva predel·la d'alabastre

01/03/2016

Descripció

El retaule major de l’església de Sant Joan de Valls fou una obra magna duta a terme per diferents escultors i dauradors durant el segle XVII i inicis del XVIII. Per desgràcia, la part en fusta fou destruïda a l’any 1936, però es va preservar la part de jaspi i alabastre. Una de les restes és la predel·la del retaule, amb vuit relleus que representen històries de la Passió de Jesucrist, obra realitzada pel tortosí Onofre Fuster entre 1618 i 1620, un dels grans mestres de l’escultura catalana del segle XVII. A banda de repassar la història constructiva del retaule, i analitzar els vestigis conservats, també contextualitzarem les funcions litúrgiques que tenia un retaule a l’època medieval i moderna.

El divendres 11 de març de 2016 el Dr. Joan Yeguas dirigirà dirigirà la conferència "El retaule major de Sant Joan Baptista de Valls (1614-1704) i la seva predel·la d’alabastre. Funció, documents i vissicituds". L'acte tindrà lloc a la mateixa església de Sant Joan de Valls a les 19.00 h. L'activitat és completament gratuïta però es recomana reserva prèvia.

Dia: divendres 11 de març de 2016

Hora: 19.00 h

Lloc: església de Sant Joan de Valls

Preu: activitat gratuïta (es recomana reserva prèvia)

Més informació i reserves: reserves@cataloniasacra.cat / T. 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 h. a 19 h. Dissabtes de 10 h. 14 h.)

Ponent:

Dr. Joan Yeguas

Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2001). És Conservador de la col·lecció d’Art del Renaixement i el Barroc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (des del 2003). Com a investigador, s’ha especialitzat en temes artístics (pintura, escultura i arquitectura) de l’època del Renaixement i del Barroc.