Agenda

Obra Mestra

El Sant Crist de Llimona

27/02/2016

Descripció

Tothom coneix l’església de Sant Llorenç de Lleida per la seva magnífica arquitectura i pel conjunt únic de retaules gòtics de pedra pintada que es conserven en el seu interior. Però poca gent sap que, en el seu interior, s’hi guarda i venera també una petita joia de l’escultura modernista: la imatge del Crist Crucificat, obra de l’escultor Josep Llimona. La talla, de tamany natural, ens mostra la figura del Crist ja difunt, i transmet un dolor contingut, una desesperança serena que ens obre el cor com només ho poden fer les veritables obres mestres.

El proper 27 de febrer de 2016, Catalonia Sacra us convida a conèixer aquesta imatge. L'acte, dirigit per la Dra. Cristina Montgay, començarà a les 18.45 h a la mateixa església de Sant Llorenç. L'activitat és completament gratuïta però es recomana reserva prèvia.

 

Dia: dissabte 27 de febrer de 2016

Hora: 18.45 h

Lloc: església de Sant Llorenç de LLeida

Preu: activitat gratuïta (es recomana reserva prèvia)

Més informació i reserves: reserves@cataloniasacra.cat / T. 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 h. a 19 h. Dissabtes de 10 h. 14 h.)

Ponent:

Dra. Cristina Montgay

Doctora en Història de l’Art per la tesi "La influencia de los pintores clásicos hispánicos de Época Moderna en el mundo académico de las Bellas Artes (siglos XVIII-XIX). El caso madrileño.", actualment és la redactora de la sessió d’art de la revista digital CosmoLleida (www.cosmolleida.com).