Agenda

Descoberta

Els retaules barrocs del Moianès i el Lluçanès

14/06/2015

Descripció

Catalonia Sacra us convida a realitzar un itinerari guiat per les esglésies de Santa Maria d'Oló, Sant Joan d'Oló i Sant Boi de Lluçanès, que conseven totes elles uns magnífics retaules barrocs.

Aquests retaules s'han conservat en bon estat, ja que no es van veure afectats pel cop de 1936. El juliol de l’any 1936 -en l’esclat de la revolució que va seguir al cop d’estat de Franco- la gran majoria de les esglésies de Catalunya van ser incendiades. Es van perdre una infinitat de retaules, pintures i escultures que s’havien anat acumulant en els temples des de feia 200, 300, 400 anys. D’aquesta crema sistemàtica se n’escaparen –per diferents raons- alguns temples escadussers com són el cas de Sant Boi de Lluçanès, Santa Maria d'Oló i Sant Joan d'Oló. El resultat de tot això és una experiència excepcional que permet visitar retaules barrocs que mostren l’evolució artística i iconogràfica de l’escultura i la pintura catalanes des del segle XVII fins al segle XIX. La seva visita i coneixement permet transportar a una altra època i entendre l’espiritualitat i la socialització d’unes comunitats que ens van precedir.

La ruta, guiada pel Dr. Francesc Miralpeix, professor d'història de l'art de la Universitat de Girona, començarà a les 10 del matí davant l'església de Santa Maria d'Oló i acabarà a les 6 de la tarda al mateix lloc. El dinar (opcional i no inclòs en el preu) es farà al restaurant La Mercè de Sant Boi de Lluçanès.

 

Data: diumenge, 14 de juny de 2015.

Hora: de 10 h. del matí a 18 h. de la tarda.

Lloc de trobada: davant l'església parroquial de Sant Maria d'Oló.

Guia: Dr. Francesc Miralpeix, professor d'història de l'art de la Universitat de Girona.

Preu: activitat de pagament (25€) amb reserva prèvia. Dinar no inclòs.

Més informació i reserves: reserves@cataloniasacra.cat / 693 720 202