Notícies

Catalunya estrena un nou catàleg turístic per potenciar el turisme religiós

27/03/2017

Catalonia Sacra –una iniciativa promoguda directament pels 10 bisbats amb seu a Catalunya- ha presentat aquest dilluns, 27 de març, el seu primer Catàleg d’Activitats Turístiques.

El catàleg, que recull de moment una trentena de productes turístics adreçats a col·lectius i agents del sector, vol servir per potenciar Catalunya com a destinació de turisme religiós. El bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Mons. Francesc Pardo, i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Patrick Torrent, han presentat aquest dilluns el nou catàleg en un acte al Palau Robert de Barcelona.

El catàleg, una iniciativa única en l’àmbit del turisme religiós a Catalunya, ordena, estructura i defineix diferents productes turístics amb l’objectiu de facilitar la visita guiada i el coneixement a equipaments religiosos significatius d’arreu del territori català.

Aquesta nova eina vol donar als agents turístics la possibilitat d’oferir als seus clients una visió completa del patrimoni artístic i cultural de l’Església. El catàleg és dinàmic, i anirà acollint nous productes en els pròxims mesos. Les propostes recollides abasten tot l’àmbit territorial dels bisbats, i inclouen des de petites ermites solitàries fins a les grans catedrals. La iniciativa té el valor afegit d’estar promoguda pels mateixos bisbats que són -en la gran majoria dels casos- els titulars d’aquest patrimoni i que volen, amb aquesta proposta, generar una dinàmica econòmica que ajudi al manteniment i restauració d’aquest patrimoni cultural.

El catàleg ha organitzat els productes turístics en quatre blocs, en funció de les seves característiques:

Grans monuments. Visites guiades a monuments de l’Església catalana que, per les seves dimensions, la seva història, el seu valor artístic i les seves característiques arquitectòniques, són obres cabdals del patrimoni cultural català. En són exemples les catedrals, o els grans monestirs. En el mateix catàleg se suggereixen propostes per completar una matinal o una jornada completa amb altres visites properes.

Descobertes. Itineraris guiats d’un sol dia que recorren diferents esglésies properes d’alt valor artístic o històric, que permeten conèixer una part molt interessant i poc coneguda de la nostra història o del nostre patrimoni cultural.

Grans rutes. Itineraris a realitzar en prop d’una setmana, a través de Catalunya, que permeten visitar autèntics tresors del patrimoni cultural de l’Església seguint un fil històric o artístic que els uneix. Aquesta oferta està especialment pensada pel públic estranger.

Esglésies obertes. Selecció d’esglésies patrimonialment molt interessants que ja tenen un sistema de visita i una recepció pròpia que fan possible les visites individuals o familiars. És un suggeriment per als visitants individuals o familiars que busquen centres amb interès cultural.

El catàleg es començarà a distribuir pròximament per diferents canals. La sol·licitud d’informació i contractació de serveis es pot fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat i al telèfon 693 720 202.

Enllaços