Formació

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l'Església no és una resta del passat com qualsevol altra. No es pot explicar bé amb quatre dades històriques o tècniques despullades. És el testimoni -moltes vegades ben viu- d'una manera de veure la persona, la comunitat, el món i la transcendència pròpia dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya. Per gaudir-ne -i fer-ne gaudir- calen una sèrie de coneixements específics que, si en el passat eren transmesos naturalment des del mateix ambient social, avui dia potser cal subratllar d'una manera particular. Per això hem creat el Projecte de Formació Catalonia Sacra.

El projecte s'adreça a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església -particularment a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial- i és organitzat amb el suport de les facultats de Teologia i Filosofia de Catalunya. Contempla un cicle de sis sessions al llarg de dos anys amb conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d'església, iconografia o guiatge, entre d'altres, a més de visites a llocs d'interès. Així, no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l'entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre'l, explicar-lo i gaudir-ne.

LLISTAT DE CURSOS

Curs de Formació 2017-18

Inici del curs: 20/10/2017 | Final del curs: 30/06/2018 | Total hores: 32 | Preu: 130€

 

Programa de Formació

El programa de formació de Catalonia Sacra pel curs 2017-18 consta de quatre jornades itinerants que es realitzaran entre els mesos d'octubre de 2017 i març de 2018:

 

-  El 20 i 21 d'octubre de 2017 a les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

-  El 15 de desembre de 2017 a la basílica de Santa Maria de Mataró.

-  El 26 de gener de 2018 al Monestir de Montserrat.

-  El 2 de març de 2018 al Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

 

Enguany, al igual que el curs passat, hi haurà la possibilitat d'assistir a sessions soltes. Per més informació: formacio@cataloniasacra.cat

 

Preu i formalització de la inscripció

Les sol·licituds s’atendran segons l’ordre de recepció. El període d’inscripció pel curs sencer anirà del 04/09/2017 al 15/10/2017 (ambdós inclosos). Les inscripcions per les sessions soltes es tancaran 7 dies abans de la realització de la sessió. Les places són limitades.

Perquè la inscripció sigui vàlida, cal realitzar el procés d'inscripció a través de la web de Catalonia Sacra abans del dia 15/10/2017 i fer l’ingrés del cost del curs de formació al número de compte  ES83 0081 0056 94 0001764982 (Banc Sabadell) abans de la mateixa data especificant el nom que figura en el formulari d'inscripció.

El preu del curs complet és de 130,00€. Per a tots aquells alumnes que ja tinguin el diploma de Catalonia Sacra, el preu del curs serà de 100,00€. Els alumnes que es vulguin inscriure a sessions soltes, hauran de pagar 50,00€ per sessió.

Catalonia Sacra es reserva el dret de modificar qualsevol de les activitats programades, previ avís, o a anul·lar-les en cas de força major.

Per més informació: formacio@cataloniasacra.cat

 

Formació i borsa de treball

El projecte Catalonia Sacra desenvoluparà activitats on es necessitaran persones per a fer tasques de guia. Amb l’assistència al programa de formació de Catalonia Sacra l’assistent pot ser, si així ho desitja, inclòs dins de la borsa de treball, i pot ser contactat per a realització de visites guiades. La realització del programa, però, en cap cas garanteix aquest fet.
D’altra banda, la petició d’inclusió a la borsa de treball no compromet al signatari a acceptar les possibles propostes que li puguin arribar.

Més informació: formacio@cataloniasacra.cat