Agenda

Itinerari guiat

Els fars de Ponent

13/05/2017

Descripció

L'església de la Mare de Déu de Gràcia de La Granadella, coneguda com la “catedral de les Garrigues”, és un magnífic exemple de l’arquitectura del segle XVIII. Cap el 1769 els mestres Josep i Francesc Puig, pare i fill, van ampliar l'antiga església del Sant Crist de Gràcia “perquè sia mes capas y servesca de Parròquia”. A partir d’aquesta data és quan podem situar la construcció de l’actual temple. Les elegants proporcions i les seves esplèndides dimensions honoren un dels més bells exemples de les parròquies edificades al segle XVIII en les nostres Terres de Lleida.

L’església parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu de Maials va iniciar el seu procés constructiu el 26 de març de 1766, amb l’auto imposició dels veïns d’un dret de setzè sobre les seves collites. El resultat final és un dels temples més elegants de la comarca, del què hem de destacar el seu frontispici, el que millor recorda les formes i jocs curvilinis del barroc italià. Possiblement fou projectat pel mestre de cases Josep Burria, que fou el director de les obres de la Catedral Nova fins la seva mort, al 1771.


Dia 13/05/2017

Hora d'inici 10.00 h.

Lloc de trobada Església parroquial de la Mare de Déu de Gràcia de La Granadella (Plaça de la Vila, 17, 25177 La Granadella)

Preu 15,00€ per persona

Durada De 10.00 a 13.30 h. (aproximadament)

Guia Dr. Isidre Puig

 

Itinerari

10.00 h. Visita a l'església parroquial de la Mare de Déu de Gràcia de La Granadella.

11.45 h. Visita a l’església parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu de Maials.

 

Observacions

Activitat amb reserva prèvia. Pagament abans de començar la primera visita. El preu inclou el desplaçament entre les dues esglésies i el retorn al punt de trobada.

 

Més informació i reserves