Agenda

Visita guiada

El Palau Episcopal de Tortosa

06/05/2017

Descripció

PLACES EXHAURIDES

 

El Palau Episcopal de Tortosa és una de les mostres arquitectòniques més reeixides de l'arquitectura civil catalana de les primeres dècades del segle XIV. El seu principal promotor, el bisbe Berenguer de Prats (1316-1340), va encarregar un potent edifici, totalment obrat amb carreus de pedra arenosa procedents de les pedreres de Flix. En moment en que fou obrat, es trobava ubicat entre la catedral romànica i el riu Ebre, depassant els límits de la vella muralla islàmica de la ciutat. La seva construcció tenia per objectiu mostrar de forma ben evident tant el poder religiós com secular del cap del bisbat de Tortosa.

Els elements més singulars d'aquest edifici són dos: el pati i la capella. Pel que fa al primer element, fou resolt amb galeries d'arcs apuntats sostinguts per fines columnes i capitells vegetals situades a dues bandes del primer pis.

Pel que fa a la capella està molt ben conservada, malgrat el pas del temps i els esdeveniments bèl·lics pels quals ha passat la ciutat els darrers segles i que han afectat de forma molt intensa altres parts de l'edifici. Presenta una coberta en volta de creuria, pintures murals en compte de vitralls als finestrals fingits, i una extraordinària portalada ornada amb escultures de quatre sants bisbes i al timpà una Mare de Déu i el Nen, flanquejada per àngels, que ha estat relacionada amb l’escultor Guillem Seguer.


Dia 06/05/2017

Hora 11.00 h.

Lloc Palau Episcopal de Tortosa

Preu Activitat gratuïta

Durada 90 minuts

Ponent Sr. Joan Hilari Muñoz

Observacions

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia

 

Més informació i reserves